Pilotprojektet

Pilotprojekt om Ruben-samlingen
De gamle valser i Ruben-samlingen opbevares af Statsbiblioteket, som i slutningen af 2007 fik digitaliseret de specielle valser. I efteråret 2009 igangsatte Statsbiblioteket et pilotprojekt om Ruben-samlingen for at undersøge mulighederne for at gøre Ruben-valserne (de digitale filer) tilgængelige for alle. Pilotprojektet varede frem til marts 2010.

Deltagere i pilotprojektet

Ole Bisbjerg, sektionsleder i Musik, Statsbiblioteket

Claus Byrith, konsulent

Jens Egeberg, kontorfuldmægtig, Musik- og Teaterafdelingen, Det Kongelige Bibliotek

Henrik Engelbrecht
Henrik Engelbrecht er musikchef i Tivoli, og har i mange år interesseret sig for den tidlige lydhistorie i Danmark. Han var 2000-2010 operadramaturg ved Det Kongelige Teater, og før det programmedarbejder og operaredaktør ved Danmarks Radios P2. Han er uddannet fløjtenist fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og er forfatter til flere anmelderroste bøger om opera.

Anne Ørbæk Jensen, afdelingsleder i Musik- og Teaterafdelingen, Det Kongelige Bibliotek

Knud Arne Jürgensen
Forskningsbibliotekar, seniorforsker, dr. phil.
Leder af Dramatisk Bibliotek og Nationalbiblioteksfagreferent på Det Kongelige Bibliotek. Særlige interesseområder: Dansk teater- og ballethistorie. Hjemmeside (Det Kongelige Bibliotek): www.kb.dk/da/nb/samling/dra/index.html.
Privat hjemmeside: www.makb.dk/KJ

Steen Kaargaard Nielsen
Steen Kaargaard Nielsen er lektor ved Afdeling for Musikvidenskab på Institut for Æstetiske Fag, Aarhus Universitet, specialiseret i musik og musikkultur i det 20. århundrede, med særlig fokus på fonografi. Han er også bestyrelses- og repertoireudvalgsmedlem i det nationale pladeselskab Dacapo.
Om Steen Kaargaard Nielsen på Aarhus Universitets hjemmeside

Claus Røllum-Larsen
Mag.art. i 1988 og erhvervede i 1996 ph. d.-graden. Var ansat ved Carl Nielsen Udgaven 1995-1997 og har siden 1997 været forskningsbibliotekar og seniorforsker ved Det Kongelige Bibliotek. Har udgivet bøgerne Kong Frederik IX og musikken (1990) og Impulser i Københavns koncertrepertoire 1890-1935 I-II (2002). Er desuden organist ved Herslev og Gevninge Kirker samt musikanmelder ved Dagbladet Roskilde.

Maria Hvid Stenalt
Cand. it og ansat på Statsbiblioteket, Statens Mediesamling, hvor hun bl.a. er mediefagreferent og projektleder på pilotprojektet om Rubensamlingen. Særlige interesser: Medier og e-læring (brug af medier til læring og undervisning) – har skrevet flere artikler om dette område. www.statsbiblioteket.dk

Kontakt
Karen Williams, kw[at]statsbiblioteket.dk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: